Skolens profil

Brændgårdskolen er en centralt beliggende midtbyskole i Herning. Skolen er i 2018 bygget sammen med daginstitutionen Galaxen, som har både vuggestue og børnehave. Dette er med til at sikre en tryg og naturlig overgang for børnene fra dagtilbud til folkeskolen. Skolen er desuden nabo til Herning HF & VUC.

Skolen har en idræts- og musikprofil med fokus på høj faglighed i alle fag, og medarbejderne har stor erfaring med  at udøve en sprogbaseret undervisning

Brændgårdskolen er en international og dynamisk skole, som har alsidighed, dannelse og trivsel som grundkerne.

I overbygningen er der en international linje, som er med til at skabe gode verdensborgere, der får udsyn til det globale samfund.
I Talentklasserne undervises elever, der har særlige egenskaber indenfor 12 idrætsgrene eller sang/musik. Der er morgentræning tre gange om ugen.

På Brændgårdskolen går ca. 594 elever, hvoraf ca. 224 elever går i Brændgårdskolens talentklasser. Vores elever repræsenterer 36 forskellige nationaliteter.
Der er ca. 70 medarbejdere på skolen og i SFO'en. Skolens SFO har ca. 114 børn og er DGI-idrætscertificeret.